Gyakran ismételt kérdések

Megrendelését követően postaszolgálattal küldünk Önnek egy kis csomagot, amely segítségére lesz a tömör üveg emléktárgy megrendelése során.
A csomag tartalmazza a hamvak elküldéséhez szükséges tárolóedénykét, adagolókanalat, instrukciókat és egy megcímzett, bérmentesített postadobozt, amelyben Ön biztonságosan és bérmentesítve feladhatja a hamvakat MPL postacsomagként a legközelebbi postahivatalban. 
Minden rendelésnek egyedi azonosító száma van, amelyet Ön matrica formájában megkap. A két azonos számot tartalmazó matrica közül az egyiket kérjük a hamvakat tartalmazó tégelyre ragasztani, a másikat pedig megőrizni az azonosítás végett. 

Futárszolgálattal vagy személyes megbízottunk által küldjük Önnek az elkészült tömör üveg Memora emléktárgyat. Kérjük minden esetben adja meg elérhetőségét, hogy a futár jelezhesse Önnek az érkezés időpontját. 

A hamvakat egy külön zárható szekrényben tároljuk, azonosító számmal ellátva és becsomagolva. Minden, hamvakat tartalmazó tégely külön rendelésszámmal rendelkezik, ezzel biztosítjuk az anonimitást és a biztonságos beazonosítást. A tárgy elkészülte után magára az üvegtárgyra is rákerül az azonosító szám, melyet a tárgy kézhezvétele után Ön összevethet az Önnél őrzött számmal.

Az üvegtárgyat akkor tudjuk elkészíteni, ha Ön szerettei hamvait hazavitte, otthon tárolja. Amennyiben egy korábban elhunyt hozzátartozó számára szeretne emléktárgyat készíttetni, hozzá kell férnie az urnához. Egy üvegtárgyhoz kb 2-3 ml, kevesebb mint egy teáskanálnyi hamut használunk fel. Ezt a mennyiséget az adagolókanállal ki kell vennie az urnából. Ez érthető okokból nehézséget okozhat Önnek, ez esetben kérje meg egyik hozzátartozóját, közeli ismerősét, hogy segítsen. 
Az otthon tárolt urnák kétféle módon tartalmazzák a hamvakat: A hamvak lehetnek egy lezárt urnabetétben, vagy úgynevezett szórózsákban. 
A szórózsákban őrzött hamvak esetében könnyű megoldani a 3-5 ml kiemelését.
Ha azonban a hamvak már korábban lezárt urnabetétben vannak, azt csak a hamvasztóüzemben tudják felbontani. Ennek van egy 2-3000 Ft-os költsége. A folyamat során Önnek be kell vinnie az urnát a hamvasztóba ill a temetkezési vállalathoz, ahol az urnabetétet felbontják, az Ön kérésére 3-5 ml hamvat külön helyeznek a tégelybe, a többit pedig újra lezárják. Az urnát ezután hazaviheti, és belátása szerint tárolhatja, természetesen a jogszabályok szem előtt tartásával.

Amennyiben a hamvasztás még nem történt meg, kétféle megoldást választhat.
1. Ön előre megrendeli az emléktárgyat, mi kiküldjük a tégelyt, és még a hamvak urnába helyezése előtt kérheti 3-5 g hamu különvételét és a tégelybe helyezését.
1. A hamvakat szórózsákba, nem pedig urnabetétbe kéri. (A szórózsák és az urnabetét a díszurnán belül lévő „tartály”.) A szórózsákból később Ön is ki tud emelni 3-5 g hamvat.
Ha a hamvak már lezárt urnabetétben vannak, azt csak a hamvasztóüzemben tudják felbontani. Ennek van egy 2-3000 Ft-os költsége. A folyamat során Önnek be kell vinnie az urnát a hamvasztóba ill a temetkezési vállalathoz, ahol az urnabetétet felbontják, az Ön kérésére 3-5 ml hamvat külön helyeznek a tégelybe, a többit pedig újra lezárják.

A felforrósított, folyékony, színtelen üvegbe keverjük bele az Ön által kiválasztott színt, illetve a hamvakat, melyek vékony szürkés rétegként, vonalként, pontokként látszódnak az üveg belsejében. A hamvak környezetében buborékok képződhetnek, ezek nem befolyásolják a termék esztétikai értékét.

Üvegbe zárt hamvak - Memora.hu

"Előbb felejtem el az életemet, mintsem téged elfelejtenélek."
Emily Bronte

Emlékezzen halottaira egy üveg emléktárgy által