Barion Pixel

“Azt akarom, hogy lassíts.
Azt akarom csak,
hogy lassuljon le minden;
Építsünk erdőt
a pillanatból,
és éljünk ott
örökké,
mielőtt elmész.”

- Matt Haig -

Soha nem gondoltam volna, hogy közöm lesz valaha az üveggyártáshoz.
Ez édesapám műfaja volt, ő értett hozzá, kitűnő üvegművészként ő tervezte az üveghutát, ahol tömör üveg termékeink ma készülnek.
Halála után az üveghuta befejezetlenül maradt, és már azon is nagyon csodálkoztam, amikor alapvetően újságírói vénával megáldott bátyám fejébe vette, hogy beindítja a hutát, otthagyva az újságírást.
Én mindenféle mással foglalkoztam, távolról figyelve az üveghuta szép felfutását, mígnem szembe nem találkoztam külföldön azzal a gyönyörű, ám elsőre kissé furcsának tűnő ötlettel, hogy az emberek szeretteik hamvait üveg dísztárgyakba zárva őrzik meg azt az örökkévalóságnak.
Látva, milyen megnyugvást okoz az embereknek, hogy a hamvakat a sötét és hideg föld vagy zárt szekrény helyett maguknál tarthatják, fényben fürdethetik, műalkotásba zárhatják, rövid gondolkodás után belekezdtem az ötlet hazai magvalósításába.
Hiszen a családi hagyomány, az üveghuta adott volt.
Ezen az úton járva jutottunk el lépésről lépésre az egyre nagyobb választékot kínáló webáruház felé, ahol immár nem csak üvegtárgyak de emlékékszerek nagy választéka is rendelkezésre áll.
Kérem, nézzen körül nálunk!