Barion Pixel

Üveg

Különleges, gyönyörű üvegek, melyek szeretteink hamvait tartalmazzák. Nézze meg tömör üveggömbjeinket, üveg szíveinket! Készítesse el ezt az egyedi emléket Ön is!

Az üveg az egyik legősibb emberi találmány, melyet ezernyi különböző módon használunk mindennapi életünk során, az ablaküvegtől a szemüvegen keresztül a látványos kristálycsillárokig. Milyen előnyei vannak ennek az egyedülálló anyagnak? Vajon miért állítjuk elő mi is éppen tömör üvegből a hamvakat tartalmazó dísztárgyainkat?

Az üveg természetes anyag, tulajdonképpen olvasztott homok adja anyagának fő összetevőjét.

Rendkívül tartós: Ahhoz, hogy az üveg lebomlása végbemenjen, azaz visszaalakuljon homokká, ami az előállítása előtt volt, a számítások szerint 1 millió évre van szükség. Mivel emléktárgyaink tömör üvegből készülnek, meglehetősen ellenállóak a mechanikus behatásokkal szemben. Egy kő vagy fa síremlékkel szemben ezen emléktárgyak élettartama akár több száz év is lehet. Amennyiben vigyáz rá, az üvegtárgy végigkísérheti életét.

Az üveg megunhatatlan, csodálatos anyag. Népszerűségét elsősorban egyedi struktúrájának, fényvezetési képességeinek, a megmunkálásban rejlő számtalan lehetőségnek köszönheti. Elkészítésének variációi szinte végtelenek. Semmilyen más anyaghoz nem hasonlítható tulajdonsága az átlátszóság, melyet szilárd halmazállapotában is megőriz. Egyedülálló lehetőséget nyújt hogy elrejtsük s egyszersmind megmutassuk az átlátszó tárgy belsejébe kevert hamvakat.

Mind a(z) 3 találat megjelenítve